Бирена мая за гълъби

Бирена мая за гълъби

Бирена мая за гълъби…

Бирена мая e популярен продукт, но може да бъде и опасен, ако не сте сигурни, че е бил достатъчно нагрят по време на процеса на сушене, който е необходим за унищожаване на дрождите. Ако не е добре ферментирала бирената мая може да причини проблеми с храносмилането. Не винаги съм уверен в качеството на опаковките продавани от производителите на бирена мая за гълъби. Понякога има твърде голяма разлика в сухотата в сравнение с бирената мая, продавана в аптеката, която, разбира се е много по-скъпа. Това също така е богата на протеини храна и добър източник на витамини, когато липсват витамини А, D и B12.

Бирена мая за състезателни гълъби Бирената мая всъщност е богата на протеини, но научните изследвания доказват, че видът протеин, който съдържа, не може да бъде усвояван от птиците и има ниска биологична стойност. Ако сте склонни да харчите пари за качествена мая, която е напълно суха, тя определено ще ви бъде полезна след тежко състезание.

Бирена мая за гълъби Забележка: С така наречените B12 или животински протеини могат да се хранят гълъбите, които са затворени в гълъбарника, просто като им се дава малко мътеница или обезмаслено мляко. Колко? Дава се една четвърт литър на литър вода. Важно е да почистите всичко по-късно, за да избегнете вкисване или гниене. Малко мътеница или обезмаслено мляко всеки месец би била достатъчна за гълъбите.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *