Гълъб хванат за употреба на допинг

Гълъб хванат за употреба на допинг
По време на едно състезание, един от пернатите спортисти бил обвинен в употреба на забранени препарати. В резултат на допинг- тест в организма на птицата бил открит кокаин, съобщава Agence France-Presse.

Наркотикът бил открит в кръвта на птицата по време на анализ в лаборатория в Южна Африка, въпреки че в родината на гълъба Белгия, тестът за допинг бил отрицателен. Вероятно наркотикът бил въведен след като гълъба напуснал Белгия, за подобряване на показателите по време на състезанието.

Това не е единственият гълъб, който бил обвинен в приемане на допинг. По време на анализа още пет птици се оказали в подобна ситуация. Не се уточнява какви препарати са били открити, но е известно, че в кръвта на един от гълъбите било открито болкоуспокояващо средство. Не е известно дали собствениците на гълъбите ще бъдат наказани, не е ясно дали птиците ще продължат да се състезават.

Състезанията за гълъби в Белгия се смятат за доходен бизнес. Според резултатите от тези мероприятия птиците-победители се продават за повече пари, именно за това стопаните се опитват да хитруват.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *