Как в Ню Йорк се справят с проблема с гълъбите

Как в Ню Йорк се справят с проблема с гълъбите
Със своя дневен поток от 5 милиона души метрото в Ню Йорк е една от най-натоварените транспортни системи в света. Освен това огромно количество хора обаче, метрото непрекъснато се използва и от един много по-неочакван вид обитатели. От десетилетия управата на съоръжението се опитва да измисли ефективен начин да се справи с гнездящите в тунелите гълъби. Всякакви опити да се избият или прогонят птиците били неуспешни, затова се наложило да измислят доста по-хуманен подход.

Според New York Times дирекцията по транспорта измислила ефективен начин да направи така, че гълъбите сами да не искат да влязат в станциите. Те просто започнали да пускат записи на звуци, чрез които гълъбите си сигнализират за опасност.

Само за 375 долара служителите на станция Roosevelt Island решили напълно проблема си с птиците, използвайки звукова атака, която казва на гълъбите, че подземията на метрото не са най-доброто място за гнездене. Те прибегнали до този метод, защото нищо друго не давало резултат. Избрали “Свръхзвукова система за прогонване на птици” пред електрическите заграждения и шиповете, защото според тях те не се вписвали в архитектурата на станцията. Освен това те търсили нещо, което работи на големи площи.

Имайки предвид дългото съжителство на хора и гълъби в градовете, е наистина хубаво, че хората, ръководещи метрото в Ню Йорк, са измислили хуманен начин за решаване на проблема с пернатите.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *