Принудително къпане на гълъбите!

Принудително къпане на гълъбите!
galabari

Когато имате перояди или кокошинки, когато малките гадини са нападнали вашите любимци е задължително принудително къпане на гълъбите. Има редица препарати, които се използват за външно обезпаразитяване на вашите любимци.

Капки от които слагате по една капка зад врата на гълъба до препарати, които се разтварят във вода, но има и такива, които при къпането трябва да се пазят очите и човките на гълъбите като тогава се прибягва до принудително къпане, в което вие контролирате средата и внимавате гълъбът да не си намокри главата.

Принудителното къпане се прилага когато се използват мощни инсектициди предназначени за растителна защита, но с широк спектър на действие над насекомите и малките гадинки.

Те са по-силни и с по-траен ефект. Например един такъв пример е препарата МОСПИЛАН, който се разтваря в една кофа вода едно прахче и с него можете да окъпете над 200 гълъба и струва около еди лев опаковката. След това можете останалата вода да използвате като напръскате пода и трудно достъпните места на вашият гълъбарник.гълабари

Гълъбите обичат да се къпят сами, но когато се прилагат силни реактивни препарати е задължително принудително къпане на гълъбите.

 

А Вие какви препарати използвате за външно обезпаразитяване на вашите гълъби, споделете в коментарите си?

 

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *