Противозачатъчни в храните, предназначени за гълъбите

Противозачатъчни в храните, предназначени за гълъбите
Австрийският град Линц реши да смесва противозачатъчни в храните, предназначени за гълъбите, за да се справи със свръхпопулацията на този вид в града. Методът бил използван преди десет години и дал резултати, съобщиха общинските власти.

От 2001 г. властите в Линц хранят гълъбите на различни места в центъра на града с храни, които съдържат елементи, нарушаващи плодовитостта. Популацията на птиците е намаляла от около 20 000 тогава на 9 000 през 2012 г., съобщиха властите.

“Противозачатъчното” за гълъби, произведено в Германия, не създава опасност за други животни като кучета, уточниха санитарните власти в града. Те подчертаха, че става дума за ефективен метод за намаляване на количеството гълъби, без да им се причинява вреда.

За да засили борбата си срещу гълъбите, градът отново започна информационна кампания, насочена към жителите, с цел да ги накара да престанат да хранят гълъбите. Ако отделят повече време за търсене на храна, гълъбите ще имат по-малко възможности да се възпроизвеждат, считат експертите.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *