Изгониха наемател, защото храни гълъби

Изгониха наемател, защото храни гълъбиИзгониха наемател, защото храни гълъби…

Ако в България Законът за етажна собственост е само на хартия, но в други държи той се спазва стриктно и принципът „клиентът винаги има право” не действа с пълна сила. Най-новият пример за това идва от Швейцария, където 90-годишен мъж е получил уведомително писмо, че в срок от 30 дни трябва да напусне тристайният апартамент, който е наел в центъра на Женева.

„Причината за прекратяването на договора с наемателя е неговото „недопустимо поведение”, а именно храненето на гълъби и привличането им към неговия балкон”, обясняват от агенцията за недвижими имоти, на която е възложено управлението на сградата и отдаването под наем на апартаментите в нея.

„Това, което се случи с мен е скандално”, обяснява 90-годишният наемател и уточнява, че винаги е плащал навреме месечната си рента и дори преди уговорената дата. По отношение на гълъбите, той твърди, че от две години, откакто е починала съпругата му, не ги е хранил.

Сега пред стареца седи нелеката задача да си търси ново жилище за 900 EUR (наемът на сегашния имот), което е почти невъзможно. Средните месечни наеми на подобни апартаменти надхвърлят 1500 EUR на месец.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *