Какво причиняват външни паразити по гълъбите

Какво причиняват външни паразити по гълъбите
Какво причиняват външни паразити по гълъбите

Тези външни паразити се хранят предимно с кръв, пух и пуха по края на перата. Някои паразити прекарват живота си като са постоянно върху гълъбите например пухопероядите, други само докато са ларви от 4 до 10 дни като мекият кърлеж (Argas persicus) Капуш, а в другите си стадии от техният живот, например кокошинките нападат гълъбите само нощно време, но има и изключения, когато могат да се забележат и през деня по гълъбите.

Външните паразити по гълъбите нанасят огромни загуби по гълъбарниците, ако не се открият на време. Паразитите изсмукват много големи количества кръв от гълъбите, като вкарват в тялото на гълъбите химично вещество, което прави птиците постоянно неспокойни. Гълъбите по които има много външни паразити видимо слабеят, интереса им за създаване на семейство и отглеждането и снасянето на яйца спира напълно. Като много често се наблюдават трайни или временни парализи. Гълъбите които имат гнезда и мътят, спират мътенето и напускат гнездата си, а тези които вече имат малки гълъбчета спират да се грижат за тях и те умират от глад или външни паразити.

Освен всичко това тези външни паразити пренасят много опасни болести по гълъбите, затова грижите за гълъбите трябва да са постоянни.

Борбата срещу тях не трябва да спира и гълъбите трябва да се обезпаразитяват.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *