Най-добрият треньор на спортни гълъби

Най-добрият треньор на спортни гълъби
Най-добрият треньор на спортни гълъби си остават Соколи, Ястреби и Орли. Грабливите птици осезателно редактират броят на спортните гълъби и по състезания и на място.

В крайна сметка няма как да се избяга от тях, защото гълъбите прелитат огромни разстояния и е неминуемо да попаднат в ловните територии на тези хищници. Хищникът избира жертвата си според оперение и вид, но декоративните гълъби са по-слаби летци в небето и стават по-честа жертва като добавим и цветовете на оперението им белите и тези със светлите краски са по-лесно забележими и стават обект на внимание на хищникът, а когато той се научи къде има хвърката храна трудно може да бъде спрян.

При спорните гълъби така наречените пощенски гълъби нещата остават малко по-различни, защото те прелитат между ловните полета на не един хищник и са обект на атаки. През летният сезон грабливите птици са по полета и ливади и основно ловят гризачи и яребици, пъдпъдъци, но когато се прибере реколтата от обработваемите ниви те се изтеглят в населените места и малките градчета. Така спортните гълъби става желана плячка.

Та кой е най-добрият треньор на спортни гълъби, ако не соколите и ястребите като те създават рефлекс в спортните гълъби, рефлекс на оцеляване, който се предава по генетичен път и така малките на гълъбите, които многократно са оцелявали имат вроден инстинкт за оцеляване. Важна е и структурата на гълъбът и разположението на очите също.

Едно е сигурно, че само птиците, които са се научили да оцеляват с различни трикове и прийоми могат да стават шампиони като само птиците, които са се научили да оцеляват могат да доживеят старини, а другите просто стават храна за хищникът без значение колко струват и каква елитна линия са. Оцеляват най-адаптивните, а не най-скъпите и всеки гълъбарин може да ви го каже.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *