Програма за трениране на Спортни Гълъби !!!

Програма за трениране на Спортни Гълъби !!!
Програма за трениране на Спортни Гълъби !!!

ТРЕНИРОВКИ :

  1. Гълъбите започват да се тренират 10-14 дни преди първото състезание, всеки ден се вдигат да летят  принудително над база/гълъбарник/ сутрин и вечер най-малко по 30 минути.
  2. Женски и мъжки се разделят 7 дни преди първото състезание. Добре е да имат втори яйца на 7-10 дни и тогава да се разделят.
  3. „MAXIDEX“ – се започва 10 дни преди започване на тренировките, дава се по 2 дни в седмицата /понеделник и четвъртък/. Лекарството „MAXIDEX“ е  капки за очи и можете да си го закупите от хуманните аптеки, то е много ефикастно при стопиране на линеенето.
  4. Преди тренировките се прави обща профилактика за обезопаразитяване, вътрешно за глисти и външно за перояди и др.
  5. По време на състезанията се дават препарати по схема от доктор, за Орнитоза, Коксидиоза и транспортиране, като се редуват всяка седмица по 2 до 3 дни по програма.
  6. Постоянно да имат на разположение минерали, пясък и сол. През неделя да се слага по 2 чаени лъжици ябълков оцет във водата. Когато се дава за Орнитоза да се махат минералите и пясъкът.
  7. Гълъбите се пускат на чифтове след четвъртото състезание.
  8. Тренировките започват: Първите 4 пускания са на 3-4 километра на изток, запад, север, юг след това само в посока на състезанията 5км, 10км, 30км, 50км, 50км, 50км и отиват след 3 дни на първо състезание на 100 км.
  9. Винаги трябва да се вдигат и хранят в определен час /например 07,00ч – 18,00ч/.
  10. Трябва да се тренират над база какта следва: Понеделник-30мин.  Вторник-40мин.  Сряда-50мин.  Четвъртък-60мин. Петък- не се пускат целият ден преди състезанието. /може да се вдигат и всеки ден по 1час но зависи от дължината на предишният полет  и от въстановяването на гълъбите/.
  1. Понеделник – Не се пускат цял ден, само над вачер се пускат да летят само по желание, не се принуждават. Вода – електролити, витамини. Храна – само диетична по 15грама на гълъб /1 супена лъжица на гълъб/, 1 лъжица сутрин и 1 вечер. Желателно е да се спазват часовете на хранене. Къпят се надвечер /след обяд/. Лекарства не се дават. При по-тежък полет не се пускат и вечерта.
  2. Вторник – Сутрин и вечер летят по 1 час принудително над база. Храна – дава се 50 х 50 диета+жито, 1 лъжица сутрин и 1 вечер. Сутрин и вечер се дава в храната чесново олио и бирена мая. Вода – ,Максидекс, 2 капки на 1 литър вода + за орнитоза.
  3. Сряда – Сутрин и вечер летене по 1 час. Храна – само жито по 1 лъжица сутрин и 1 вечер. Пак се дава чесново олио и бирена мая. Вода – за орнитоза.
  4. Четвъртък – Сутрин и вечер летят по 1 час. Храна – дава се 50 х 50 жито+спорт. По 1 лъжица на гълъб сутрин а вечер по 1 лъжица на гълъб ,спорт,. Вода – ябълков оцет по 1 лъжица на 1л. вода.
  5. Петък – Сутрин и вечер летят по 1 час. Храна – сутрин по 2 лъжици ,спорт, на гълъб а вечерта само ,спорт, колкото могат да изядат. Вода – ,Максидекс, по 2 капки на 1л. вода + мултивитамини целият ден.
  6. Събота – Не се пускат през целият ден. Храна – хранят се само сутрин по 1 лъжица ,спорт, на гълъб или диета колкото могат да изядат /зависи от растоянието, при дълги последното хранене е само ,спорт, колкото могат да изядат/ Може да се добави фъстъчино масло за спринт. Вода – електролит. Мъжки и женски се виждат само за 2-3 минути преди да се приберат в преноскита.
  7. Неделя /състезание/ – След като се приберат от състезанието не се пускат целия ден. Храна – само ,диета, колкото искат да ядат. Вода – електролит а ако  е много тежък полета и витамини. Хубаво е да се полузатъмнят прозорците за по-добра почивка.
  8. „MAXIDEX“- е припарат който спира за момента смяна на перата /линеене/ на гълъбите и те са в добра форма и много конкурентно способни докато се употребява самия препарат.  УСПЕХ !!!

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

One comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *