Състезателен гълъб за 310 000 евро

Състезателен гълъб за 310 000 евро
Китаец плати рекордните 310 000 евро за състезателен гълъб
Състезателен гълъб. Предприемач от Китай е платил рекордната за света сума от 310 000 евро (почти 400 000 долара) за белгийски гълъб. Това е станало на наддаване през уикенда и е демонстрация за растящия интерес на азиатците към редки птици, участващи на състезания и изложения, допълва “Ройтерс”.

Едногодишният гълъб “Светкавица” вече е печелил награди. Той бе собственост на известния белгийски финансист и запален почитател на тези птици Лео Хереманс.

Белгиецът напредна с възрастта и в края на миналата година обяви, че вече не му стигат сили да кара колело всеки ден по 60-100 км с птиците, както и че е започнал да влиза в болница и започва да губи връзка с животните си.

Затова той продаде цялата си колекция от 530 птици ,срещу която получи в наддаването 4.3 милиона евро.

Никлас Гизебрехт от специализирания сайт PIPA коментира, че “това е като при изкуството – картина на Пикасо струва много повече от тази от неизвестен художник, същото е и с този гълъб”. По думите му новият собственик ще може поне още 8 години да използва “Светкавица” за развъждане.

Търгът привлече интерес на кандидати от 27 държави, но 9 от десетте най-скъпи състезателни гълъба бяха купени от китайци или тайванци.

Виж още от: Galabari.net

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *